SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

Information tävlingsgymnastik

Täby Gymnastikförening är en ideell idrottsförening och erbjuder möjligheten att tävla i en tävlingstrupp från det året barnet fyller 9 år. Föreningens tävlingsverksamhet omfattar ca 350 gymnaster av föreningens totala 1700 medlemmar, vi har 14 grupper på olika nivåer. I tävlingstrupperna sker en successiv ökning av träningsmängden i takt med ålder för att så småningom kunna börja tävla på regionala (fr. 10 år) och nationella tävlingar (fr. 13 år). För att lära dig mer om att tävla i truppgymnastik, klicka här.


Inför varje hösttermin erbjuder vi Gymnastikskola, klicka dig vidare för att läsa mer om det.


Föräldraengagemang

Vid föreningens olika arrangemang är det föräldrar till gymnaster inom tävlingssektionen som ansvarar för olika funktionärsuppgifter. Föreningen arrangerar ett klubbmästerskap, en juluppvisning, en föreningstävling och en våruppvisning varje år. Regionala tävlingar kan även tillkomma. Att bidra innan och/eller under dessa arrangemang är vad vi kallar obligatoriskt arbetsglädje och är en del i att vara med i tävlingssektionen.

 

Varje grupp har också teamföräldrar som hjälper till att samordna alla funktionärssysslor vid arrangemangen, samt stöttar ledarna i sin grupp gällande tävlingar, läger, aktiviteter etc.


 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
FRIKIS & SVETTIS TÄBY
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort