SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS
Teamföräldrar

Information

Välkommen som Teamförälder i Täby Gymnastikförening

Gymnasternas föräldrar bidrar till stor del i föreningens framgångar. I mer än 10 år har Täby GF arbetat efter devisen att alla föräldrar till tävlingsgymnaster har "obligatorisk arbetsglädje" på ca 10 timmar per verksamhetsår (HT/VT). Insatsen sker på olika sätt, allt ifrån att vara föräldrarledare, funktionär på föreningens uppvisningar och tävlingar till att ha en aktiv roll i Täby GF som teamförälder för sitt barns trupp eller verksam i TGF styrelse. 

 

Vad gör en Teamförälder?

I varje tävlingsgrupp finns en organisation av föräldrar som benämns TEAMFÖÄLDRAR. Teamförälderns uppgift är att stödja gruppens ledare/tränare i kommunikationen med gymnaster och föräldrar. I samband med tävling, träning eller aktiviteter utanför föreningens egna vara samordnare för transporter, logi och mat. 

 

Klubbarrangemang - funktionärsbemanning

TGF ordnar varje år våruppvisning, juluppvisning och tävlingar. Varje lag ges ett ansvar (till exempel café, redskap, städ, entré, redskapsflytt ect) och teamföräldrarna ser till att lagets uppgift fördelas inom lagets föräldrar och genomförs.

 

Träningsläger/Tävlingar

Vara länk mellan tränarna och familjerna med ansvar för kommunikation och genomförande av de praktiska arrangemangen så att lägret eller tävlingen kan genomföras. Teamföräldern blir projektledare och ser till att alla involveras och bidrar. Ibland kan det vara bra att redan tidigt på terminen dela ut ansvaret mellan familjerna på olika aktiviteter under terminen.
Det är laget som bokar, och betalar, för träningshall och boende.

Teamaktiviteter

Lagaktiviteter är teambildande och vi uppmuntrar till att laget ordnar detta 1-2 gånger per år.

Presenter till ledare och gymnaster

Teamföräldern kan ta huvudansvaret för att det ordnas jul/sommarpresent till ledarna/tränarna. Ibland ordnar man också små ”hängen”, till exempel med en klubba eller något annat mini, till gymnasterna efter en tävling.

 

Lagkläder

Kanske ofta något som tränarna ytterst har åsikter och önskemål om, men där de kan behöva teamföräldrarnas stöd för inköp mm.

 

Sportadmin.se

Tips, lägg upp en sluten Facebook grupp med info och bilder från tävlingar mm. Gör alla utskick via Sportadmin. Den har smarta funktioner för anmälningar och utskick av informationsmejl.

 

Se tidigt till att alla familjers korrekta kontaktuppgifter kommer in.

 

Övrigt

Ofta är kassörrollen skild från teamföräldrarollen. Det är bra att ha en liten lagkassa för mindre utgifter.

 

 Om du vill ha mer information 

Du når oss via e-post: bemanning@tabygf.som 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
FRIKIS & SVETTIS TÄBY
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort