SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

Vi är Täby Gymnastikförening
Täby GF har bedrivit gymnastik på bredd- och elit­nivå sedan 1959, och truppgymnastik sedan mitten av 1990-talet. Föreningen har över 1100 gymnaster, ca 800 gymnaster i träningsgrupperna och ca 300 gymnaster i tävlingsgrupperna. Föreningen värnar om all truppgymnastik från nybörjare i träningsgrupperna till tävling och elit i tävlingsgrupperna. Vi tror på utbytet mellan tränings- och tävlingssektionen. Vi har gymnastikgrupper i Täby, Vallentuna och Österåker.

Täby GF samordnas av styrelse, verksamhetschef och ett kansli med 5 anställda. Verksamheten bygger på arbete av anställda på kansliet med ledning av verksamhetschef och styrelsen, samt alla fantastiska ideella engagerade ledare och hjälpledare. Föreningens huvudsakliga intäkter kommer från medlemsavgifter, terminsavgifter samt LOK- & kommunalt aktivitetsstöd.


Verksamhetsidé

Täby GF ska bedriva gymnastik för alla åldrar med målet att tillgodose individens behov av rörelseglädje och fysisk aktivitet, samt ge utrymme för individer att uppnå tävlingsresultat. Verksamheten ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och verka för gott kamratskap och god idrottsanda bland medlemmarna.

Föreningen ska verka för en dopingfri idrott.


Värdegrund

Föreningens värdegrund ska kännetecknas av Glädje & Gemenskap, Kvalitet & Kompetens. Hela verksamheten ska genomsyras av värdegrunden och berör samtliga gymnaster, föräldrar, ledare, kansli och styrelse. Värdegrunden ska även synas i ord och handling externt mot kommuner, andra föreningar, förbund och företag.


Ledarvård

Täby GF ska kännetecknas av engagerade och välutbildade ledare. Vi har som inriktning att löpande utbilda samtliga ledare, både internt och via Gymnastikförbundets kurser och utbildningar. Precis som gymnasterna utvecklas så måste även ledarna växa med sin uppgift. 


Uppförandekod

Vi följer Täbys kommuns riktlinjer för föreningar med barn- och ungdomsverksamhet, Riktlinjer för ideella föreningar i Täby kommun, och som medlem i Svenska Gymnastikförbundet så är det naturligt att vi följer förbundets uppförandekod enligt nedan:


1. Vi ger utövarna möjlighet att uppleva glädje och gemenskap i gymnastiken

2. Vi underlättar individens utveckling med utgångspunkt i den enskildes utövarens utvecklingsnivå, förutsättningar och ambitionsnivå.

3. Vi är goda förebilder

4. Vi respekterar allas lika värde

5. Vi respekterar utövarnas personliga integritet

6. Vi bidrar till utövarnas utveckling genom att på olika sätt göra dem delaktiga i beslut som rör deras träning och tävling samt skapar en miljö dör individen reflekterar och tar ansvar

7. Vi ansvarar för utövarnas personliga säkerhet i samband med gymnastikverksamhet

8. Vi ansvarar för utövarnas hälsa och välmående i samband med gymnastikverksamhet


 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
FRIKIS & SVETTIS TÄBY
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort