VÄRDEVECKOR HT20: GEMENSKAP, V42 - KVALITET, V46
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

För medlemmar
På denna sida kan du få information som rör dig som är gymnast eller vill bli gymnast i Täby Gymnastikförening. 

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!

TERMINSDATA
Föreningens struktur

Träningsgrupper

Täby Gymnastikförening erbjuder träningsgymnastik en gång i veckan från 3 års ålder och uppåt. Gymnasterna tränar motorik och rörelseglädje med hjälp av redskap som är vanligt förekommande i en skolas gymnastiksal. Vi har träningsverksamhet i Täby kommun, Vallentuna kommun och Österåkers kommun.


Vi har ett 60-tal träningsgrupper som är indelade i olika åldrar, med och utan förkunskaper.


Gymnastikgrupperna leds av föräldrar/anhöriga med gymnastikerfarenhet eller erfarenhet från någon annan sport eller idrott tillsammans med gymnaster från tävlingsgrupper. Gymnastiken bedrivs på samma sätt i de tre kommunerna och kvalitén säkerställs av ett utarbetat material i form av pärmar för olika övningar.


Gymnastikskola

Föreningen har påbörjat en omorganisering av gruppstrukturen och hösten 2018 startade vi tre Gymnastikskolor, ett nytt spår i föreningen. Gymnastikskolan ersätter de tidigare BAS/UT-grupper som startat varje höst. Täby Gymnastikförening erbjuder Gymnastikskola för flickor och pojkar från det året barnet fyller 7 år. Föreningen har 5 Gymnastikskolor.

Gymnastikskolan är för de barn som har ett stort intresse för gymnastik, har en vilja att träna flera gånger i veckan med en målsättning om att tävla i truppgymnastik. Barnet bör ha gått på gymnastik i minst två (2) terminer för att kunna tillgodose sig träningen på bästa sätt i Gymnastikskolan.


Tävlingsgrupper

Från det året barnet fyller 7 år finns det möjlighet att börja träna i föreningens Gymnastikskola. Gymnastikskolan är ett nytt spår inom truppsektionen (tävling) för att kunna erbjuda fler barn träning två dagar i veckan.


Från 9-10 års ålder tränar gymnasterna 3-4 gånger per vecka beroende på grupp. Föreningen har 12 tävlingstrupper på olika nivåer och de har sin huvudsakliga verksamhet i Täby kommun.

Gymnasterna har möjlighet att tävla i fyra olika klasser; manlig, kvinnlig, mixed och öppen klass (ojämnt antal flickor/pojkar). Föreningens äldsta gymnaster är i 20 års åldern och tävlar på Svenska Mästerskapen (SM) i truppgymnastik. Tävlingsgymnasterna representerar föreningen på regionala och nationella tävlingar. Varje lag på tävling består av olika antal gymnaster beroende på tävlingsnivå.

Gymnasterna tävlar i tre grenar: fristående, tumbling och trampett.

  • Fristående – En dans med akrobatiska inslag
  • Matta – En serie av akrobatiska moment i följd på långmatta eller tumbling 
  • Hopp – Volter på främst trampett men också i viss mån satsbräda (gäller främst yngre gymnaster)
 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort