COVID-19 PÅVERKAR VÅR VERKSAMHET - LÄS MER HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

För medlemmar

På denna sida kan du få information som rör dig som är gymnast eller vill bli gymnast i Täby Gymnastikförening. 

 
Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!
 
TERMINSDATA
Föreningens struktur

Träningsgrupper

Täby Gymnastikförening erbjuder träningsgymnastik en gång i veckan från 3 års ålder och uppåt. Gymnasterna tränar motorik och rörelseglädje med hjälp av redskap som är vanligt förekommande i en skolas gymnastiksal. Vi har träningsverksamhet i Täby kommun, Vallentuna kommun och Österåkers kommun.

 

Vi har ett 50-tal träningsgrupper som är indelade i olika åldrar, med och utan förkunskaper.

 

Gymnastikgrupperna leds av föräldrar/anhöriga med gymnastikerfarenhet eller erfarenhet från någon annan sport eller idrott tillsammans med gymnaster från tävlingsgrupper. Gymnastiken bedrivs på samma sätt i de tre kommunerna och kvalitén säkerställs av ett utarbetat material i form av pärmar för olika övningar.

 

Tävlingsgrupper

Från det året barnet fyller 7 år finns det möjlighet att börja träna i föreningens Gymnastikskola. Gymnastikskolan är ett nytt spår inom truppsektionen (tävling) för att kunna erbjuda fler barn träning två dagar i veckan. Gymnastikskolan är för de barn som har ett stort intresse för gymnastik, har en vilja att träna flera gånger i veckan med en målsättning om att tävla i truppgymnastik. Barnet bör ha gått på gymnastik i minst två (2) terminer för att kunna tillgodose sig träningen på bästa sätt i Gymnastikskolan.

 

Från 9-10 års ålder tränar gymnasterna 3-4 gånger per vecka beroende på grupp. Föreningen har 12 tävlingstrupper på olika nivåer och de har sin huvudsakliga verksamhet i Täby kommun.
 
Gymnasterna har möjlighet att tävla i fyra olika klasser; manlig, kvinnlig, mixed och öppen klass (ojämnt antal flickor/pojkar). Föreningens äldsta gymnaster är i 20 års åldern och tävlar på Svenska Mästerskapen (SM) i truppgymnastik. Tävlingsgymnasterna representerar föreningen på regionala och nationella tävlingar. Varje lag på tävling består av olika antal gymnaster beroende på tävlingsnivå.
 

Gymnasterna tävlar i tre grenar: fristående, tumbling och trampett.

  • Fristående – En dans med akrobatiska inslag
  • Matta – En serie av akrobatiska moment i följd på långmatta eller tumbling 
  • Hopp – Volter på främst trampett men också i viss mån satsbräda (gäller främst yngre gymnaster)
 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort