COVID-19 PÅVERKAR VÅR VERKSAMHET - LÄS MER HÄR
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

Välkommen till Täby Gymnastikförening

Täby Gymnastikförening är en ideell förening och bedriver truppgymnastik i Täby, Vallentuna och Österåker. Vi har idag över 1100 gymnaster aktiva i vår förening!


Våra träningsgrupper tränar en gång i veckan, erbjuds från 3 års ålder och tävlar inte. Våra tävlingsgrupper tränar två-fyra gånger i veckan, erbjuds från 7 års ålder och representerar föreningen på regionala och nationella tävlingar.


Läs mer om tränings- och tävlingsgymnastik i menyn ovan.

VILL DU BÖRJA TRÄNA TRUPPGYMNASTIK? KLICKA HÄR!
VILL DU BÖRJA TÄVLA TRUPPGYMNASTIK? Kontakta tävlingsansvarig på kansliet!
15 januari: uppdaterad information COVID-19
2021-01-14 09:15

PLANERAD TRÄNINGSSTART INOMHUS FRÅN 25 JANUARI


Fredag den 18 december 2020 höll regeringen en pressträff med anledning av det allvarliga smittläget i landet. Under pressträffen presenterades ett antal skärpta restriktioner, där idrotten blivit direkt påverkad med stängda hallar, fram till den 24 januari.


Än så länge har vi inte fått någon information om den restriktionen förlängs eller inte. Vi planerar därför att starta inomhusverksamhet från och med 25 januari, tills vi får annan information.


När idrottshallarna öppnar upp igen så är det fortsatt de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten som gäller: Läs mer här för hur träning kommer få utföras med de nationella allmänna råden


Pandemilagen som började gälla 10 januari kommer också påverka Svensk Gymnastik. De allmänna råden från Folkhälsomyndigheten begränsar dock möjligheterna för vår verksamhet mer än vad pandemilagen gör. Det gäller framförallt grupper i mindre hallar.


Omställningen av verksamheten kräver planering, dialog och samordning mellan kansliet och ledare, men också en ödmjuk inställning inför den nödvändiga förändringen. När vi har fått mer information från kommun/förbund så kommer vi informera våra medlemmar om hur vi kan fortsätta bedriva säker träning.


Restriktioner och riktlinjer kan förändras snabbt och vi följer utvecklingen dagligen och håller er uppdaterade med det som gäller för idrotten och specifikt gymnastiken.


Kom ihåg att tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma vid minsta symptom. Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.


Precis som tidigare sker löpande kommunikation via mejl och på vår hemsida (FAQ COVID-19).

 

Vid frågor eller feedback kontakta corona@tabygf.com.


Med varma hälsningar, Ebba Cedrum

Verksamhetschef Täby GF

Terminsdata våren 2021, Träningsgrupper
2021-01-11 15:40
Välkomna tillbaka till gymnastiken igen vecka 4, med start 25:e januari 2021.

Vårterminen 2021 startar vecka 4 och slutar vecka 17 för träningsgrupperna.
Uppehåll för sportlov vecka 9 (1 mars - 7 mars) och påsklov vecka 14 (2 april - 11 april).
20 december: uppdaterad information COVID-19
2020-12-20 21:30

SKÄRPTA RESTRIKTIONER FRAM TILL 24 JANUARI 2021


Fredag den 18 december höll regeringen en pressträff med anledning av det allvarliga smittläget i landet. Under pressträffen presenterades ett antal skärpta restriktioner, där idrotten blir direkt påverkad.

 

”All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig, såsom badhus, museer och idrottshallar, bör stängas omedelbart och till och med 24 januari 2021.”

 

De tre kommuner vi har verksamhet i har därmed informerat oss att samtliga idrottshallar är stängda från och med nu fram till söndagen den 24 januari 2021.

 

Det innebär att all jullovsträning är inställd och att samtliga grupper startar upp nästa termin vecka 4. Kommunerna avråder från all organiserad verksamhet och det gäller även utomhus! För er som hade jullovsträningar inplanerade kommer ytterligare information från kansliet.

 

Restriktionerna kan förändras och vi följer utvecklingen dagligen. Vi håller er uppdaterade med det som gäller för idrotten och specifikt gymnastiken.

 

Kom ihåg att tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma vid minsta symptom. Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.

 

Önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År, om än något annorlunda!


Precis som tidigare sker löpande kommunikation via mejl och på vår hemsida (FAQ COVID-19).

 

Vid frågor eller feedback kontakta corona@tabygf.com.


Med varma hälsningar,

Ebba Cedrum

Verksamhetschef

Täby GF


Mer information:

Täby Kommun

Svenska Gymnastikförbundet

Julhälsning från kansliet
2020-12-18 11:42

Vi lever fortsatt under oroliga tider där smittspridningen ökar för var dag som går. Pandemin har tagit ny fart på många platser i världen och den korta tid vi fick tidigare i år av fysiska möten och färre restriktioner uppskattas alltmer. Det är viktigt att vi fortsätter hålla avstånd, tvätta händerna och ägnar oss åt rörelseglädje, hur den än må se ut.

 

Vi står inför en stundande jul och nyår med strikta restriktioner om hur vi kan mötas med våra nära och kära. Precis som påsken så kommer vi behöva se till att umgås på ett smittsäkert sätt, genom videosamtal eller möten med fysisk distans i mindre grupper.

 

Det här året har minst sagt varit prövande för oss alla. Det är fortfarande en stor omställning för kansliet att anpassa verksamheten efter den rådande situationen. Besluten som tas är med ansvar att minska smittspridningen i samhället. Kansliet har jobbat mycket med att stötta ledarna sedan slutet av mars och vi har behövt tänka om, tänka nytt och verkligen utmanat oss själva. Vi är väldigt glada och tacksamma över att våra grupper har haft möjlighet att träna gymnastik inomhus under hösten och vi ser ett otroligt engagemang och kreativa idéer hos våra ledare på hur vi kan fortsätta träna gymnastik med de aktuella restriktionerna.


De nätverk som skapades under våren 2020 för att utbyta erfarenheter och idéer samt lyssna på hur andra föreningar tolkar och tillämpar informationen har fortsatt under hösten 2020 och kommer att fortsätta även under våren 2021. Det finns ett stort värde för oss att samtala om situationen för att på bästa sätt skapa förutsättningar för våra medlemmar.


Folkhälsomyndigheten har meddelat nya nationella allmänna råd som gäller från den 14 december och där öppnat upp möjligheten för barn, ungdomar och vuxna födda 2004 och äldre att träna med vissa förutsättningar. Det är glädjande nyheter och dessa gymnaster har nu så smått börjat träna gymnastik inomhus, fortsatt med digitala träningar som komplement.

 

De nationella allmänna råden gäller fram till 30 juni 2021 och det påverkar vår verksamhet på många olika sätt, bland annat drabbar den oss ekonomiskt. Folkhälsomyndigheten avråder fortsatt från alla typer av lägerverksamhet, vilket innebär att vi under våren inte kommer att arrangera några lovläger. Idrotten avråds även från att anordna/delta i tävlingar, med undantag för enstaka tävlingar riktade mot barn födda 2005 och yngre. Gymnastikförbundet har sträckt ut handen till Folkhälsomyndigheten för en tolkning åt gymnastiken och tills vi får ett förtydligande avråder Gymnastikförbundet föreningar att arrangera tävlingar. Det innebär att vår föreningstävling Täbypokalen svävar i osäkerhet, likaså Våruppvisningen där vi har möjlighet att visa upp hela vår fantastiska förening. För vår del innebär Folkhälsomyndighetens restriktioner tyvärr ett stort bortfall av intäkter.


Föreningen har blivit kompenserade för minskade träningstillfällen i det statliga aktivitets­stödet för våren 2020 och även hos våra tre kommuner vi har verksamhet i med det lokala aktivitetsbidraget. Det är vi oerhört tacksamma för! Vi har även sökt kompensations­stödet hos RF och fått beviljat stöd vid båda ansökningarna. Nästa ansökningsperiod är öppen och vi kommer givetvis ansöka om ytterligare stöd till vår verksamhet.

 

Vill du vara med och bidra till föreningens fortsatta verksamhet?

Då har du möjlighet till det!

 

På vår hemsida har vi skapat en ny sida ”Stötta föreningen”, där vi har samlat hur ni som medlemmar kan bidra till vår fortsatta verksamhet. Du kan till exempel handla på internet via Sponsorhuset, köpa digitala bingolotter till uppesittarkvällen 23 december eller ge en valfri donation till föreningen. Vi är mycket tacksamma för alla bidrag, oavsett storlek.

 

Avslutningsvis vill jag, Ebba, återigen tacka hela kansliet, alla ledare, gymnaster och föräldrar för ert engagemang under det här året. Jag ser en stor passion till vår idrott, gymnastiken. Ni ledare gör ett otroligt viktigt arbete just nu med att hålla barn och ungdomar fysiskt aktiva. Att se hur ni anpassar träningarna efter de nya förutsättningarna värmer. Tack till alla peppande mejl och samtal vi tar emot från er föräldrar. Gemenskap och ett sammanhang är idag viktigare än någonsin!


Nu tar vi jul- och nyårsledigheten och laddar våra batterier inför 2021!

Kansliet har stängt vecka 52-vecka 1.


Vi önskar er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt år!

 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort