ETT STORT TACK TILL ALLA LEDARE FÖR ERT ENGAGEMANG UNDER VT20!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

Information gällande COVID-19
Den här sidan kommer att uppdateras kontinuerligt med den senaste informationen gällande COVID-19. Informationen nedan gäller all verksamhet i Täby GF.

Hösten 2020
Vi planerar att samtliga våra tränings- och tävlingsgrupper kommer börja träna inomhus med de aktuella restriktioner och rekommendationer som finns på plats i augusti från Folkhälsomyndigheten och Svenska Gymnastikförbundet.

Beslutet kan komma att förändras med kort varsel om situationen i samhället förändras och kommer då att kommuniceras till aktiva medlemmar och på vår hemsida.
Matnyttiga länkar
Regeringsbeslut om max 50 personer
Den 27 mars tog regeringen beslut om att begränsa antalet deltagare på sammankomster och offentliga tillställningar från 500 till 50 personer. Förbudet gäller dock inte vanlig träningsverksamhet, men ska vara normgivande. Förbudet gäller alla tävlingar samt uppvisningar i idrott som samlar fler än 50 personer på samma plats vid samma tidpunkt.

Information från Svenska Gymnastikförbundet (28 mars)
Inga allmänna sammankomster med fler än 50 personer tillåtna

Den 27 mars fattade regeringen beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Detta för att ytterligare minska risken för smittspridning. Förbudet träder i kraft på söndag den 29 mars.


Alla sammankomster dit allmänheten har tillgång omfattas av förbudet, till exempel uppvisningar och tävlingar. Verksamhet som endast medlemmar har tillgång till, till exempel träningar, omfattas inte av förbudet. Men beslutet är normgivande för all vår verksamhet och intentionen att reducera större samlingar är tydlig.


I Folkhälsomyndighetens framställan till regeringen går att läsa att nivån på 50 personer bland annat är vald för att möjliggöra för föreningslivet att bedriva träningsverksamhet. Precis som tidigare ska riskbedömningen fortsatt göras. Folkhälsomyndigheten har meddelat att de kommer ut med riktlinjer under kommande vecka.

Försiktighetsåtgärder vid utomhusträning
Det är allas ansvar att gymnast, ledare och förälder tar försiktighetsåtgärderna på allvar. Vi kommer alltid ta det säkra före det osäkra gällande symptom. Hjälp oss att hjälpa samhället!

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt. Ledaren i gruppen har slutordet och kontaktar förälder som hämtar omgående.
 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
 • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
 • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.
 • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis utrustning, efter varje persons användning.
 • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien. Gymnast och ledare ska tvätta händerna innan och efter träningen.
 • Undvik trängsel t.ex. vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.
 • Vi kramas inte eller tar i hand, utan vi hälsar på varandra med fötterna.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort