COVID-19 PÅVERKAR VÅR VERKSAMHET - LÄS MER HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

Information gällande COVID-19

Den här sidan kommer att uppdateras kontinuerligt med den senaste informationen gällande COVID-19. Informationen nedan gäller all verksamhet i Täby GF.

 

Vi uppdaterar oss kontinuerligt kring Folkhälsomyndighetens allmänna råd och riktlinjer. Vi jobbar proaktivt i den utsträckning det är möjligt.

 
Samtliga tränings- och tävlingsgrupper tränar med de aktuella restriktioner och rekommendationer som finns på plats från Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Svenska Gymnastikförbundet.
 

Föreningens ställningstagande om coronavirusets hantering i verksamheten beslutas av verksamhetschefen, efter dialog med kansli och/eller styrelse. Beroende på ny information om smittspridningens utveckling kan beslut komma att ändras med kort varsel.

 
Vid verksamhetsfrågor kopplat till COVID-19, kontakta corona@tabygf.com
Matnyttiga länkar - uppdateras kontinuerligt
Symtom och konstaterad COVID-19
Här hittar du den senaste information om vad du ska göra om du testats positivt/negativt för covid-19, samt om du har symptom men inte testats för covid-19.
 
 
Vid konstaterad smitta där föreningen behöver vara hjälpsamma i smittspårning, kontakta snarast corona@tabygf.com
 
Information hösten 2021

Uppdaterad 2021-09-09, kl.13.30

 

Från den 1 juli resp. 15 juli sker lyftes de råd som riktades direkt till idrottsföreningar bort, vilket i praktiken innebär att samtliga åldersgrupper kan träna utan krav på avstånd eller maxtak för hur många som kan delta i träningen. Vår verksamhet behöver dock fortfarande anpassas för att ta vårt ansvar att motverka smittspridning i samhället.

 

Vi behöver bibehålla en ödmjuk inställning och stötta ledarna i deras uppdrag. Konstruktiva inspel välkomnas mer än gärna!

 

Det vi har att förhålla oss till är följande:

 

Stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta på träningen alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt. Ledare har all rätt i att besluta att skicka hem en gymnast som visar tecken på sjukdom.
  • Stannar man hemma från förskola/skola pga. sjukdom, stannar man hemma från träningen.

 

Utforma verksamheten så att trängsel undviks

  • Om möjligt, byt om hemma före och efter träningen.
  • Endast schemalagda grupper i hallen. Det innebär att ledarna samlar gruppen utanför hallen innan träningen och går sedan gemensamt in när gruppen innan har kommit ut. Om möjligt, använd olika omklädningsrum för in- och utpassering för att minska trängsel. Efter träningen följer ledarna med gymnasterna och lämnar över dem till er föräldrar utomhus.
  • Det är endast tränare och gymnaster som bör vara med inne i hallen och omklädningsrummen. Föräldrar ska i största möjlighet vänta utanför. Det gäller även första/sista träningstillfället. Det för att undvika trängsel. Undantag är våra föräldra-barngrupper.
  • Ledarna anpassar träningen efter antalet personer som deltar i förhållande till lokalens storlek så att trängsel undviks. Vid eventuell köbildning så försöker ledarna få barnen att hålla ett tillräckligt avstånd.

 

Erbjuda möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten

  • Alla ska tvätta händerna med tvål och vatten innan och efter träningen. God handhygien är viktig. Tvål och pappershanddukar ska finnas på toaletterna i omklädningsrummen. Om ni ledare eller gymnaster vill så kan ni själva ta med er handsprit.

 

Från den 29 september kommer deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar att tas bort. Samtidigt slopas kravet att hålla avstånd mellan sittplatser och sällskap.

 

Följande gäller fram tills dess:

Vidare tillåts en mindre publik inomhus på offentliga tillställningar, till exempel våra större arrangemang som klubbmästerskap, juluppvisning (hösten), Täbypokalen och våruppvisning (våren). Möjligheten finns till 300 i en sittande publik om lokalen tillåter det, annars är det max 50 personer.

 

Det är även tillåtet att arrangera tävlingar för barn och unga inomhus, dock med en begränsning till max 50 personer (tävlande, tränare, domare och övriga funktionärer).

 

Lägerverksamhet kan bedrivas i mindre skala och kunna anpassas efter aktuella råd och rekommendationer.

 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort