Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Täby Gymnastikförening
GLÄDJE - GEMENSKAP - KVALITET - KOMPETENS

Välkommen till Täby Gymnastikförening
Täby Gymnastikförening är en ideell förening och bedriver truppgymnastik. I träningsgrupperna har vi våra gymnastikgrupper som tränar en gång i veckan och tävlar inte. Tävlingsgrupperna representerar föreningen på regionala och nationella tävlingar. Läs mer om tränings- och tävlingsgymnastik i menyn ovan.

Vi har idag över 1600 gymnaster från 3 år och uppåt aktiva i Täby, Vallentuna och Österåker. Vi har grupper från familjegymnastik till seniorlag som tävlar i SM. Information om våra verksamheter och sektioner finns under menyraden högst upp.

VILL DU BÖRJA MED GYMNASTIK? KLICKA HÄR!
Anmälan träningsgrupperna höstterminen 2020
2020-05-05 14:23
Nu börjar frågorna komma angående anmälan till höstterminen 2020.

Information om anmälan kommer att mejlas ut till befintliga medlemmar efter terminsslut och sedan även publiceras här på hemsidan.

För er som vill ha hjälp med att finna en lämplig grupp att anmäla till kan ni läsa mer om detta här.
29 april: Uppdaterad information COVID-19
2020-04-29 15:12
Med anledning av nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Gymnastikförbundet (SvGF) samt kansliets gedigna riskbedömningar har verksamhetschef fattat beslut att starta upp viss inomhusträning för delar av verksamheten.

Från och med den 29 april är det beslutat att starta upp viss inomhusträning för delar av verksamheten. Detta beslut gäller enbart de grupper som har träning i Vallatorpshallen. I Vallatorpshallen kan kansliet, på ett ansvarsfullt och säkert sätt, se till att minimera risken för smitta i inomhusmiljö genom anpassade träningar och med strikta försiktighetsåtgärder.

Gymnastikskolor och Träningsgrupper har fortsatt utomhusträningar vårterminen ut.

Mer information har skickats ut till berörda grupper. Alla grupper kommer att få ytterligare information via mejl från sina ledare/kansli om de anpassade träningarna framöver.

Beroende på fortsatt utveckling kan fler beslut fattas med kort varsel.

Vid frågor om taget beslut eller feedback kontakta verksamhetsansvarig@tabygf.com.

Tack för ert engagemang och tålamod under den rådande situationen!

Med varma hälsningar,
Ebba Cedrum
Verksamhetschef
Täby GF
17 april: Uppdaterad information COVID19
2020-04-17 14:08

FORTSATT ANPASSAD VERKSAMHET FRÅN 20/4


Verksamhetschef och styrelse har fattat ytterligare nytt beslut gällande verksamheten med hänsyn till COVID19. Riskanalysen har inte förändrats och Täby GF kommer fortsatt bedriva anpassad verksamhet från 20 april och vårterminen ut. Kansliet håller sig, precis som alla andra, dagligen uppdaterade på situationen i världen och framförallt hur det drabbar idrotten, både i stort och smått. Detta beslut kan komma att omprövas med kort varsel beroende på fortsatt utveckling, med hänsyn till att tidsperioden – ”vårterminens slut” - skiljer sig åt mellan våra aktiva samt att beslutet sträcker sig över en betydligt längre period än hittills vad gäller åtgärder till följd av Corona.


Täby GF strävar efter en så trygg miljö som möjligt för våra aktiva, såväl barn som vuxna. De är vår högsta prioritet. Vi vill också stå för hälsa och välmående för alla våra aktiva. Alltsedan 2 mars har vi därför tillämpat försiktighetsprinciper i våra förebyggande åtgärder och erbjuder vårterminen ut anpassad verksamhet.


Den pågående pandemin innebär stora inskränkningar i Svensk Gymnastik och vi behöver bibehålla en ödmjuk inställning inför den nödvändiga förändringen. Kansliet har behövt och behöver också framåt tänka om och tänka nytt. Det är dock en omställning som krävs för att minska smittspridningen i samhället. Konstruktiva inspel till detta förändringsarbete välkomnas mer än gärna!


Mer information har skickats ut till samtliga aktiva i vår förening. Alla grupper kommer att få ytterligare information via mejl från sina ledare/kansli om de anpassade träningarna framöver.


Övriga sammankomster över 50 personer tillåts ej. Vi uppmanar till försiktighet och alternativa mötesformer. Tidigare beslut om att ställa in gruppers deltagande i tävling och läger förlängs vårterminen ut. Ledares deltagande på utbildningar kommer beslut tas fall till fall.

 

Precis som tidigare sker löpande kommunikation via mejl och på vår hemsida.


Vid frågor om taget styrelsebeslut kontakta styrelsen@tabygf.com.

 

Vid frågor kring verksamheten kontakta verksamhetsansvarig@tabygf.com.


Med varma hälsningar,

Styrelsen och Verksamhetschef

Täby GF

Påskhälsning från kansliet
2020-04-10 15:43

Vi lever under oroliga tider just nu. En epidemi blev en pandemi och läget i världen är minst sagt orolig. Den kommande påsken kommer se annorlunda ut för oss alla, där möten med nära och kära inte är lika självklart som tidigare. Vi kommer behöva ta hand om de vi håller kära på ett helt annat sätt, ett videosamtal eller ett möte utomhus med fysisk distans.

 

Under denna ovissa tid jobbar vi på kansliet dagligen med att se till att barn och ungdomar i vår förening håller sig fysiskt aktiva och att det finns ledare på plats att hjälpa, stötta och lyssna. Just nu är det viktigt att vara lyhörd, respektera varandras olika val och vara ödmjuka.

 

Vi på kansliet håller oss, precis som alla andra, dagligen uppdaterade på situationen i världen och framförallt hur det drabbar idrotten, både i stort och smått. Samtliga presskonferenser tittas på och analyseras utifrån de föreskrifter och råd som ges specifikt till idrotten.

 

Kansliet har skapat olika nätverk för att utbyta erfarenheter och idéer samt lyssna på hur andra föreningar tolkar och tillämpar informationen. Ett nätverk är upprättat med andra gymnastikföreningar i Stockholmsregionen och ett annat med andra idrottsföreningar i Täby kommun. För oss är det värdefullt att nätverka digitalt med andra föreningar och vi ser att alla gör olika.  Vi föreningar är överens om att vi behöver vara ödmjuka för att vi gör olika. Alla föreningar, oavsett inriktning, gör bedömningar och anpassar verksamheten såsom de tror är bäst för just sin förening. Det i sin tur leder till olika grader av utmaningar såklart.

 

Den normala arbetsmiljön för kansliet just nu är hemma, precis som många andra. Vi håller alla våra möten digitalt och det fungerar hittills bra. Vi ses varje dag för att göra avstämningar om den anpassade verksamhet vi idag bedriver. Möten i mindre grupper genomförs också dagligen för att jobba med mer specifika områden.

 

Den anpassade verksamheten är en stor omställning för oss. Det är dock en omställning som krävs för att minska smittspridningen i samhället. Vi har behövt tänka om och tänka nytt. Kansliet har skapat varierat material som ledarna har tillgång till och vi har uppdaterat hemsidan med tips på träning utomhus. Hemsidan uppdateras kontinuerligt. Vi har skapat olika rörelseutmaningar som inte bara finns till våra ledare, utan finns även för att uppmuntra er att träna utomhus.

 

Avslutningsvis vill jag, Ebba, tacka hela kansliet, alla ledare, gymnaster och föräldrar för ert engagemang i denna nödvändiga omställning av verksamheten. Jag ser en stor passion till vår idrott, gymnastiken. Ni ledare gör ett otroligt viktigt arbete just nu med att hålla barn och ungdomar fysiskt aktiva. Att se hur ni anpassar träningarna efter de nya förutsättningarna värmer. Tack till alla peppande mejl och samtal vi tar emot från er föräldrar. Gemenskap och ett sammanhang är idag viktigare än någonsin!


Glad Påsk önskar

Täby Gymnastikförening

 

 
Samarbetspartners
 
Nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik
 
Sponsor
 
Handla genom Sponsorhuset och stöd Täby GF
 
Bo på Scandic när du åker bort
 
Registrera dig och stöd Täby GF